Over BAA-A

BAA-A staat voor Bouncers Against Animal Abuse en is geboren uit de liefde voor dieren en de machteloosheid als het gaat om dierenleed.
Waar wij als Bouncers, dan wel op zijn Hollands “uitsmijters’ genaamd, gaan staan voor veiligheid, gaan wij in dit geval staan voor de veiligheid en welzijn van dieren.

Het onderscheidend vermogen; proactief werken en actie ondernemen.

Binnen Nederland en België blijkt er een grote behoefte te zijn aan een organisatie die, zonder bureaucratie, de daad bij het woord voegt en net dat beetje extra doet, binnen de kaders van de wet. Dat DOEN maakt het verschil en is waar wij voor staan.

Het stigma laten wij voor ons werken!

Bij Bouncer denkt men al snel aan een bepaald voorkomen, een negatief imago. Soms kun je een dergelijk stigma, in positieve zin voor je laten werken! Daar ligt deels onze kracht! Het imago dat Bouncers hebben, opent deuren die voor andere gesloten blijven! Door het beeld van bouncers en het feit dat mensen geen ruzie met ze willen, ontstaat er wel ruimte voor een gesprek. Bouncers zijn getraind om situaties te analyseren, in te schatten en onder controle te houden, om vervolgens middels communicatie tot een oplossing te komen.

Alles behalve een ordinaire knokploeg! Sterker nog te nimmer mag iemand zich uitgeven als BAA-A lid en zonder toestemming van het bestuur een confrontatie aangaan. Diegene die bevoegd zijn en toestemming hebben, volgen ten alle tijden protocol!

BAA-A maakt het verschil, enerzijds door stigma in het voordeel te gebruiken en anderzijds door zonder bureaucratie en laksheid, net dat beetje extra te doen, binnen de kaders die de wet toelaat.

Uit nood geboren… Iedereen hoort wel eens iets over dierenleed, zo ook Cornel en Rob. Zij besloten om pols hoogte te gaan nemen, met als resultaat dat de eigenaar het dier aan hen over wilde gedragen. Een dergelijk succesverhaal krijgt aandacht en al snel wist men deze “bouncers” te vinden.

BAA-A bestaat uitsluitend uit vrijwilligers!
Mensen die naast hun gezin en baan, zich onbaatzuchtig inzetten voor de dieren. Tot voor kort financierden zij alle acties uit eigen middelen. Te denken aan benzine, voer, medicatie, noem maar op.
Met de gegroeide bekendheid van BAA-A, groeide uiteraard ook het aantal meldingen en daarmee gemoeide onkosten. Naast dat er mensen nodig zijn om de dieren te helpen, zijn er uiteraard ook financiële middelen nodig.

Helpen kan dus op vele manieren!