WIJ ZOEKEN GOUDEN MANDEN met kennis en ervaring

Ze zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws, de hoge risico honden, ofwel RAD-honden. 21 rassen die de stempel hebben gekregen om van hoger risico te zijn. Sinds 1993 is er zelfs een wet “regeling agressieve dieren”. Of zijn het bepaalde mensen die van hoger risico zijn?! Een hond wordt immers niet agressief of vals geboren!

Het is enkel de mensen waarbij rationeel staat boven emotioneel en instinct. Het is enkel de mens die aan de hand van zijn of haar referentiekader stigmatiseert. Een ieder van ons heeft wel eens meegemaakt dat men totaal anders wordt ingeschat of zelfs afgeschilderd, op basis van wat men (denkt) te zien. “Never judge a book by it’s cover”.

Asielen zitten vol, voor een groot deel met honden behorende tot de groep van hoge risico rassen, of wel RAD-honden. Deze honden zijn immers moeilijker te herplaatsen dan bijvoorbeeld een schattige poedel. In eerste instantie worden de dieren beoordeeld op hun uiterlijk en zijn zij daarvan afhankelijk of zij nog een kans zullen krijgen.

Een actueel thema is de wetgeving en wat te doen met de RAD-honden. Hierin zijn voorstanders, maar ook tegenstanders namelijk de ras kenners die weten dat het in de opvoeding van een dergelijke hond zit. Zij tonen steeds vaker aan dat er RAD-honden worden ingeslapen, en geen kans krijgen. Simpelweg omdat bij asielen wordt geoordeeld dat zij niet herplaatsbaar zijn. Men oordeelt dus over leven of dood, een kans of juist niet. Dat deze beoordeling die zelden of nooit wordt gedaan door een kenner en/of liefhebben van deze rassen.

Daarnaast zijn het juist deze RAD-honden, die gewild zijn als vechthond. Iets dat eveneens een actueel probleem is.

Wij zoeken particulieren opvangadressen en forever homes om RAD-honden te kunnen bemiddelen.

Het betreffen vaak RAD-honden met een rugzakje, vandaar dat er selectie criteria zijn.

Reageren kan alleen via het formulier.
Tijdelijke opvang4ever Home

AppartementTussenwoningHoekwoningVrijstaand

Door op verzenden te drukken verklaart u alle gegevens naar waarheid te hebben ingevuld en tevens in te stemmen met een eventueel huisbezoek.